Kurs

juni 20, 2018 Off By Heidi Hiker

Gjennom mange års erfaring som psykiatrisk sykepleier, universitetslektor og etterutdanning i uterehabilitering og friluftsliv tilbys kurs over hele landet innen natur og helse. Ta kontakt for nærmere info og tilbud!

Nærnaturveileder, del 1

Bli med på dette kurset hvor du får kunnskap og ferdigheter i hvordan du kan bruke nærnaturen i arbeid med barn og unge. Du lærer ulike leker med naturmateriale, å bygge forskjellige hytter, naturteater, båltenning samt hvilke metoder du kan benytte under arbeidet for videre lek og bygging.

Kurset er i utgangspunktet rettet mot deg som jobber i barnehage, SFO og skole. Men kurset passer like godt for deg som er interessert i lære mer om hvordan du kan bruke nærnaturen til barn og unge. Vi har blant annet hatt en del speidere, foreldre og helsepersonell påmeldt- vi tilpasser etter gruppen som deltar.

Dette er grunnkurset for å bli Nærnaturveileder, og du kan videre ta et påbygningskurs innen temaet Naturlekeplass eller Villmarksmat for å bli sertifisert Nærnaturveileder. Alternativt kan du ta grunnkurs etter påbygningskurset og deretter bli sertifisert. Kurset går rundt i hele Norge- vi kommer dit du er! Ta kontakt for avtale.

Uterehabilitering
Ønsker du å lære mer om hvordan du bruker natur og friluftsliv i rehabilitering og helsefremming? Kurs tilbys over hele landet- ta kontakt!

Lær å Lage Bålmat

Bli med på dette kurset hvor du får kunnskap og ferdigheter i hvordan du lager enkle og spennende retter med forskjellige metoder ute i naturen. Du lærer for eksempel å tilberede mat i 7- steinsovn, kokegrop, steikeheller, lage båloppheng mm.

Kurset er et samarbeid mellom Endring og Heidi Hiker- og passer særlig godt for deg som jobber med barn og ungdom i skole, barnehage, rehabilitering/ habilitering, psykiske- og fysiske helseutfordringer, speidergrupper, Røde Kors, Inn På Tunet, men passer også for deg som er interessert i å lage mat ute, og ønsker å lære mer om dette🏕! Vi har hatt både foreldre, studenter og pensjonister på kurs🍗

De som har tatt grunnkurs Nærnaturveileder tidligere, får dette godkjent som påbygningskurs og blir sertifisert nærnaturveileder. Alternativt kan du ta grunnkurs etterpå, og deretter bli sertifisert. Kurset går rundt i hele Norge- vi kommer dit du er! Ta kontakt for avtale.

             

Førstehjelp i natur
Ønsker du mer kunnskap om hvordan du ivaretar barn, unge eller voksne hvis uhellet skjer i naturen?

Lær å bygge Naturlekeplass

Bli med på dette kurset hvor du får kunnskap og ferdigheter i hvordan du bygger en naturlekeplass. Du lærer å bygge flere forskjellige lekeapparater, hytter og hvilke metoder du kan benytte under arbeidet for videre bygging.

Kurset er i utgangspunktet rettet mot deg som jobber i barnehage, SFO og skole. Men kurset passer like godt for deg som er interessert i å lage naturlekeplass, og ønsker å lære mer om dette! Vi har blant annet hatt en del speidere, foreldre og helsepersonell påmeldt- vi tilpasser etter gruppen som deltar.

De som har tatt grunnkurs Nærnaturveileder tidligere, får dette godkjent som påbygningskurs og blir sertifisert nærnaturveileder. Alternativt kan du ta grunnkurs etterpå, og deretter bli sertifisert. Kurset går rundt i hele Norge- vi kommer dit du er! Ta kontakt for avtale.

               

Friluftsliv
Det tilbys kurs i grunnleggende friluftsliv som egner seg for alle som har interesse for å være ute og ønsker å lære mer for å bli bedre rustet for å dra ut på tur både sommer og vinter. Her lærer du om blant annet utstyr, overnatting, matlaging, sikkerhet, natur, veilvalg, kart, kompass og navigering. Kurset tilbys i hele landet- ta kontakt for tilbud!