Meditasjon i naturen

Hva er meditasjon?

Mennesker har i mange tusen år brukt meditasjon i søken etter indre harmoni. Meditasjon er stress- reduserende, gir økt velvære, økt konsentrasjonsevne, øker selvbevisstheten og vi blir i stand til å yte mer. Det er også godt dokumentert gjennom forskning at meditasjon har positive effekter på søvn, migrene, blodtrykk, IBS og angst. Meditasjon hjelper oss også med å gjenopprette balansen mellom høyre og venstre hjernehalvdel.

Meditasjon handler om avslapning og å kontrollere sinnet. Dette kan gjøres gjennom ulike meditasjonsøvelser, og vi tilbyr øvelsene gjennom å meditere inne i naturen eller i hengekøye. Vi starter med avslapning og videre fokuserer vi på ett punkt som sinnet konsentrerer seg om. Hver gang sinnet prøver å fokusere på noe annet, vil det bringes rolig tilbake til fokuspunktet.

Hvordan foregår meditasjon?

Vi beveger oss rolig inn i naturen til meditasjonsområdet eller til hengekøyene, og blir værende der gjennom meditasjonen. Vi avslutter med teseremoni og refleksjon, og varighet er ca 2 timer. Vi beveger oss ca 800 meter til sammen, men dette kan justeres- og det er ingen krav til fysisk form. Du vil gjennom samlingen komme i dypere kontakt med naturen og deg selv.