Kurs

Gjennom mange års erfaring med friluftsliv, psykiatrisk sykepleier, arbeid med barn og unge og universitetslektor tilbys kurs over hele landet innen natur, helse, skole og barnehage. Mange av kursene er et samarbeid med Tor Egil Bagøien i firmaet Endring, og vi driver Friluftsakademiet sammen. Vi tilpasser alle kurs etter målgruppe og ønsker.

Vi tilbyr også relasjonsskapende aktiviteter til hele personalgrupper eller andre typer grupper.

Jeg holder til i Trondheim, men holder kurs over hele landet

Ta kontakt på tlf 95221313 eller heidihiker.firma@gmail.com for nærmere info og tilbud!

Uteterapi
Ønsker du å lære mer om hvordan du bruker natur og friluftsliv i rehabilitering, helsefremming og psykisk helsearbeid?

Dette kurset egner seg særlig godt til deg som jobber med psykisk helsearbeid og med barn/ unge med adferdsproblematikk. På kurset har vi fokus på bålet, bålsamtalen, grunnleggende friluftsliv, sanseopplevelser og kort teoretisk hvorfor vi bruker naturen som en terapeutisk arena.

Varighet: 6 timer (eller etter behov)

Pris: kr 1400 pr deltaker

Nybegynnerkurs i friluftsliv

Dette er et kurs for deg som trenger litt mer påfyll før du drar ut på overnattingstur- eller rett og slett før årets Norgesferie. Du får grunnleggende kunnskap og ferdigheter for å komme i gang med teltturen, bli tryggere på egne valg- samt hvordan du ivaretar sikkerhet.

Fokus på kurset er kart og kompass, allemannsretten og hvor du kan telte/ overnatte, å fyre opp primus/ ulike typer, utstyr, sekk og klær, å sette opp telt/ valg av telttype, førstehjelpsutstyr

Varighet: 3 timer

Pris: Kr 500 pr pers

Kurs i vinterfriluftsliv

Har du en drøm om å dra på telttur i vinter? Eller er du fersking i vinterfriluftsliv og ønsker å lære mer? Eller ønsker du bare å bli med oss på en sosial vintertur? Meld deg på! Dette kurset gir deg kunnskap og ferdigheter vinterfriluftsliv, som bidrar til at du kan dra på skiturer med telt i nærnatur.

Kurset starter med en forberedelseskveld og fortsetter med en overnattingstur fra lørdag til søndag. Fokus på kurset er sikkerhet, vintertelting, navigering, måltider, fyring av primus, pakking av utstyr og pulk- men vi skal også gjøre mye annet!

Varighet: 1 kveld + 1 overnatting

Pris: Etter avtale

Førstehjelp i natur
Ønsker du mer kunnskap om hvordan du ivaretar barn, unge eller voksne hvis uhellet skjer i naturen? Dette kurset er et kurs i praktisk førstehjelp utendørs hvor du lærer det grunnleggende.

Kurset har fokus på sikring av skadested, observasjoner og livreddende førstehjelp når uhellet er ute, utstyr du bør ha med deg (og kunne å bruke!) når du ferdes i naturen

Varighet: 3 timer

Pris: Kr 500 pr/ pers

Grunnkurs Nærnaturveileder. Del 1

Bli med på dette kurset hvor du får kunnskap og ferdigheter i hvordan du kan bruke nærnaturen i arbeid med barn og unge eller mer rettet hos helserelatert arbeid. Du lærer ulike måter å bruke og leke med naturmateriale, å bygge forskjellige hytter, naturteater/ kommunikasjon, båltenning samt hvilke metoder du kan benytte under arbeidet for videre lek og bygging.

Kurset er et samarbeid med firmaet Endring, og er i utgangspunktet rettet mot deg som jobber i barnehage, SFO og skole. Men kurset passer like godt for deg som jobber innen helsevesenet, er interessert i lære mer om hvordan du kan bruke nærnaturen til barn og unge, speidere, Inn på Tunet- gårder, 4H, Røde Kors, pensjonister eller foreldre- vi tilpasser etter gruppen som deltar.

Dette er grunnkurset for å bli Nærnaturveileder, og du kan videre ta et påbygningskurs innen Bålmat, Naturlekeplass eller sansing og fysisk aktivitet. Alternativt kan du ta grunnkurs etter påbygningskurset og deretter bli sertifisert. Kurset går rundt i hele Norge- vi kommer dit du er! Ta kontakt for avtale.

Varighet: 6 timer

Pris: Etter avtale

Nærnaturveileder del 2: Bålmat, Å lage mat i groper og i steinovner
Å lage mat utendørs kan gi deg noen helt egne opplevelser. På dette kurset får du kunnskap og ferdigheter i hvordan du lager enkle og spennende retter med forskjellige metoder ute i naturen. Du lærer for eksempel å tilberede mat i 7- steinsovn, kokegrop, steikeheller, lage båloppheng mm. Et viktig fokus er at tilberedningen skal være enkelt og billig, slik at dette kan brukes i en arbeidshverdag.

Kurset er i samarbeid med firmaet Endring, og passer særlig godt for deg som jobber med barn og ungdom i skole, barnehage, rehabilitering/ habilitering, psykiske- og fysiske helseutfordringer, speidergrupper, Røde Kors, Inn På Tunet, men passer også for deg som er interessert i å lage mat ute, og ønsker å lære mer om dette! Vi har hatt både foreldre, studenter og pensjonister på kurs.

De som har tatt Grunnkurs innen Nærnaturveileder tidligere, får dette godkjent som påbygningskurs og blir sertifisert Nærnaturveileder. Alternativt kan du ta Grunnkurs etterpå hvis du ønsker, og deretter bli sertifisert. Kurset går rundt i hele Norge- vi kommer dit du er! Ta kontakt for avtale.

Se film fra et av kursene: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fphotos.google.com%2Fshare%2FAF1QipMqEvVdwv-4aTfe3-hySyvCHGRpmA6lcDIftGUZmNYzniJD3Ks5AP4Zpuz2WoRnTw%2Fphoto%2FAF1QipMaOICQAydzxai7kHivcqIe6nHIh-Umw_xgY1cl%3Fkey%3DLWxVb29fdjAtbXRuTVozY2tYM3VBVjJYcW9wOTZ3%26fbclid%3DIwAR3OO7gstEj-60Cn6hgzFnwP0VQzoEP8Kd29DeKizR2GFjzY8QdujPAMFAo&h=AT3pypRlQHYc4MiwEHsh-6SQ8qNMg9ivjO9EOHw–k-HUwlUmBC-byT-XMWudwkpScwIYxbP9xd7e3zsMU5eKiaBZ-0n6C5Gx3CQ661KuWmHckajMVriHUSEZqqgenAmVQ&__tn__=H-R&c[0]=AT1cO9bYTHpNmuJJ57QZYZDUcfYTweXP5xCwXTl0TunOYVaXp3osgEJATGmplioQGKb5_ozahY7Fgtv42F3CLhV0lks38CeowD0CpjxCoibsmh_ERvm8O_GNgJQL5Hc40N7H3GchZFvRXHU4GfYfR0kg8VsMfpUbXfEvA0dyHszZf46mBdyTaA

Varighet: 5 timer

Pris: Etter avtale

Nærnaturveileder del 2. Lær å bygge naturlekeplass 
Dette er et kurs hvor du får kunnskap og ferdigheter i hvordan du bygger ulike lekeapparater og en en naturlekeplass. Du lærer å bygge flere forskjellige lekeapparater, hytter og hvilke metoder du kan benytte under arbeidet for videre bygging. Vi har fokus på sikkerhet, og hvordan vi kan bygge i naturen etter standardiserte regler.

Kurset er i samarbeid med firmaet Endring og er i utgangspunktet rettet mot deg som jobber i barnehage, SFO og skole. Men kurset passer like godt for deg som er interessert i å lage lekeapparater og en naturlekeplass, og ønsker å lære mer om dette! Vi har blant annet hatt en del speidere, foreldre og helsepersonell påmeldt- vi tilpasser etter gruppen som deltar.

De som har tatt grunnkurs Nærnaturveileder tidligere, får dette godkjent som påbygningskurs og blir sertifisert nærnaturveileder. Alternativt kan du ta grunnkurs etterpå, og deretter bli sertifisert. Kurset går rundt i hele Norge- vi kommer dit du er! Ta kontakt for avtale.

Se Tor Egil fortelle om naturlekeplassen: https://ndla.no/subject:1:56ea35da-73d9-431f-a451-19f24f564f59/topic:1:7b85f47a-e6ee-4e10-93f0-6dcbb8fe88cc/topic:1:d1aca6fa-0525-498c-b816-395aad24f6a5/resource:391ced59-9b09-48bb-bf6b-0dc577b1dbb9?fbclid=IwAR0M3xWMuETfge3IvV2KL67Atb9IdR1Wf02OBWSw30NUL9obUZurz77nbs8

Se film fra Medvandrerne bygget naturlekeapparater til en barnehage: https://www.facebook.com/554725347/videos/1183800342518152/

Varighet: 6 timer

Pris: Etter avtale

Nærnaturveileder del 2. Sansing og fysisk aktivitet

Dette er et kurs hvor du får kunnskap og ferdigheter i å bruke sansene ute i naturen og hvordan vi kan bruke naturen for å fremme fysisk aktivitet.

Kurset er i samarbeid med firmaet Endring og er i utgangspunktet rettet mot deg som jobber i helsevesenet, barnehage, SFO og skole. Men kurset passer like godt for deg som er interessert i å lage lære mer om ulike sanseøvelser og fysisk aktivitet utendørs. Det er for øvrig ingen krav om at du selv skal være i god fysisk form for å delta!

De som har tatt grunnkurs Nærnaturveileder tidligere, får dette godkjent som påbygningskurs og blir sertifisert nærnaturveileder. Alternativt kan du ta grunnkurs etterpå, og deretter bli sertifisert. Kurset går rundt i hele Norge- vi kommer dit du er! Ta kontakt for avtale.